Jezelf en je bedrijf profileren? Marketing op maat!

Als (beginnende) zelfstandige ondernemer in de zorg wil jij niets liever dan werken aan je missie. Je wil niet alleen maar quitte draaien, maar ook groeien en een positieve impact genereren. Om dit voor elkaar te krijgen, is het af en toe flink aanpoten. Je doet wat je het liefste doet, maar dit soms wel nachtenlang lang, én in het weekend. Soms moet je zelfs afspraken met je vrienden en familie afzeggen. Het kan dan heel frustrerend zijn als al jouw harde werk niet (meteen) zijn vruchten afwerpt. Het is dan goed om te weten dat er effectievere manieren zijn om jezelf en je onderneming op de kaart te zetten. Weleens aan marketing op maat gedacht?

Marketing: al weleens aan gedacht?

Misschien begint bij het woord ‘marketing’ jouw hoofd al te tollen. Dit is dé term die staat voor de middelen waarmee jij je bedrijf aan de markt brengt, met als doel zoveel mogelijk mensen te helpen. Jij hebt hart voor je werk, maar bent niet zo’n held als het gaat om jezelf en je zaak ‘verkopen’. Bovendien raak je soms de draad kwijt. Van de ene collega-ondernemer hoor je bijvoorbeeld dat Twitter niet meer ‘the way to go is’: alles draait tegenwoordig om het ‘sharen’ van content via LinkedIn. Anderen zeggen weer dat je website het allerbelangrijkste visitekaartje is. En dat terwijl jij weinig weet van HTML-codes. Bovendien mis je ook vaak de inspiratie voor interessante updates voor je zakelijke socialmediakanalen – áls je die tenminste al hebt. En je wil al helemaal niet ‘pusherig’ overkomen. Maar bovenal mis je óók nog eens de tijd om dit alles eens haarfijn uit te pluizen. Kortom: marketing is niet helemaal jouw pakkie-an, of beter gezegd een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Hoe dan ook: als jij iets doet waarin jij je hart en ziel stopt en waarin je gelooft, dan mogen anderen dat zien! En ja, daarvoor is marketing dé sleutel.

Marketing is niet moeilijk

Dat marketing niet zo moeilijk of eng is zoals het misschien klinkt, laat ik jou als marketingdeskundige graag zien. In mijn omgeving zag ik veel hardwerkende therapeuten worstelen met het op poten zetten van een goede marketing. Dit omdat zij hier de kennis of tijd niet voor hadden. Dat vond ik zonde, want op die manier liepen zij best wat klanten mis. Vanuit mijn onderneming Radixize bied ik ondernemers in de zorgsector de helpende hand. Om precies te zijn, richt ik mij op therapeuten, samenwerkende therapeuten en zorgcentra vanuit eerstelijnszorg en alternatieve geneeswijzen. Door marketing op maat te bieden, help ik deze ondernemers in de zorg om duurzaam te groeien. Inmiddels heb ik al jaren ervaring op het gebied van marketing, waardoor ik anderen de fijne kneepjes van het vak kan leren. Ik kan jou dus ook helpen om je praktijk beter te laten lopen, zodat je meer rendement uit je werk haalt. Hiervoor bied ik het programma ‘Marketing op maat’ aan.

Marketing op maat

Wat ik jou precies kan bieden met marketing op maat? Ik help jou aan een passend marketingplan, waarmee jij jezelf en je bedrijf beter op de kaart kunt zetten. Dit plan bevat een compleet pakket aan tools en ideeën op het gebied van marketing & communicatie. Jou op de kaart zetten doen we door aan anderen duidelijk te maken waarmee jij jezelf als therapeut onderscheidt. Om jouw ‘onderscheidende vermogen’ helder voor ogen te krijgen, gaan we tijdens de intake bezig met vragen als ‘Wat is mijn doelgroep?’, ‘Waarom ben ik relevant voor anderen?’ en ‘Wat is mijn toegevoegde waarde als ondernemer?’ Als dat eenmaal allemaal scherp is, komen we tot een effectieve communicatiestrategie waarmee het voor de ontvanger duidelijk wordt wat jij allemaal kunt betekenen. Na de intake krijg je van mij een uitgedokterd en uitgebreid marketingplan. Ook is het daarna mogelijk om deel te nemen aan het marketingprogramma, dat 2 jaar zal duren. In deze twee jaar help ik je bij de uitvoering van alles wat in het programma staat. Het kan zijn dat je sommige dingen prima zelf kunt doen, maar extra ondersteuning nodig hebt op bepaalde vlakken. Om het programma zo effectief mogelijk te houden, wordt hier uiteraard rekening mee gehouden. Afhankelijk van jouw behoeften kan ik bijvoorbeeld helpen bij bouwen van een site, het zorgen voor relevante, doelgroepsgerichte content en het verspreiden van deze content in de juiste kringen. Ook kan ik ondersteuning bieden op het gebied van netwerken. Kortom: functioneel, doelgericht, en helemaal op een manier die bij jou past. Marketing op maat dus!

Wist je dat…

…ik door de Kredietunie HLMR ben genomineerd voor ‘The Guts Award 2019’? Dit is een verkiezing voor de vrouwelijke ondernemer met het meeste lef in de omgeving Haarlemmermeer en Duin- en Bollenstreek. De Kredietunie noemde mij onder andere ‘een gedreven ondernemer, die haar plannen met veel onderbouwing en overtuiging weet te presenteren’. Ik ben trots!

Meer over mij!

Lef, creatief en een rasechte netwerker: dat zijn de kernwoorden die mij als ondernemer beschrijven. Mijn expertise bouwde ik al lerend, groeiend en ontdekkend op in de automotive-sector. Ik merkte dat ik van niets meer energie kreeg dan het bedrijven helpen te groeien, onder andere door middel van effectieve marketingstrategieën. Omdat ik graag meer mensen wilde begeleiden op het proces naar groei, heb ik speciaal voor therapeuten en zorgcentra het bedrijf ‘Radixize’ ontwikkeld. Of je nou chiropractor, voedingsdeskundige, fysiotherapeut of orthomoleculair therapeut bent: het maakt niet uit welk specialisme je hebt. Ook is het niet belangrijk of je diensten worden vergoed door de zorgverzekeraars. Zet het licht op groen en schakel mijn hulp in!

Radixize – https://www.foryou.nl/therapeutenprogramma/lisse/groeien-als-therapeut-zet-het-licht-op-groen/

Marketing op maat – https://radixize.com/product/marketing-op-maat/

Marketing-Lisse