Groeien als therapeut? Zet het licht op groen!

Als zelfstandig therapeut heb jij een prachtig beroep. Meerdere dagen of elke dag van de week zet jij je in om ervoor te zorgen dat mensen weer lekker in hun vel zitten, zowel letterlijk als figuurlijk. De wonderlijke ervaringen met mensen die aangeven dat ze met jouw hulp een stuk verder zijn gekomen, geven je veel voldoening. Dit is waar je het voor doet, dit is waarom je een tijdje geleden voor jezelf bent begonnen! Maar mede door allerlei rompslomp en ontwikkelingen wordt de werkdruk soms te veel. Geregeld voel jij je moe en overprikkeld, en vraag je je weleens af waarom je dat toch zo graag wilde: voor jezelf beginnen.

Geen pauze? Geen probleem!

Omdat je nog volop in ontwikkeling bent als zelfstandig therapeut, doe je er alles aan om je cliënten zoveel mogelijk tegemoet te komen en geen lege plekken te hebben. Een afspraak erg vroeg of laat in de ochtend, of op het moment dat je eigenlijk het verwerken van declaratieformulieren had gepland, of pauze hebt? Geen probleem. Dan nog die stapels administratie die je in de late avonduurtjes nog moet afhandelen, elke dag weer, en die incidentele bijscholingscursussen op je vrije middag. Allemaal tijd die ten koste gaat van wat jij het liefst met je praktijk zou willen: meer mensen helpen! Dat er geen Jaguar op de oprit staat of dat je deze zomer niet naar een vijfsterrenresort op Bali gaat, vind je geen probleem. Maar geef toe: een faire vergoeding voor jouw inspanningen zou op zijn minst op de plaats zijn. Hoef je je tenminste geen zorgen te maken of die begroting wel rond komt aan het einde van het jaar. Hoewel je je eigen vak prachtig vindt, denk je er misschien soms zelfs over om je te laten omscholen, en om te gaan werken in een andere sector. Maar is het stoppen met je passie nou écht de beste oplossing?

‘Maar wie helpt mij nou eigenlijk?’

Samen met de anderen in jouw vakgebied zet jij de gezondheid en het welzijn van anderen op de eerste plek. Met jouw hulp kunnen mensen bijvoorbeeld minder stress en meer ontspanning ervaren, een betere balans vinden tussen werk en privé, en beter voor zichzelf opkomen. Maar als jij hulp nodig hebt om je leven en werk meer op rolletjes te laten lopen, tot wie richt jij je dan eigenlijk? En wees eens eerlijk: durf je überhaupt wel om hulp te vragen? Het voert te ver om nu uitgebreid in te gaan op deze laatste vraag. Maar over één ding valt niet te twisten: hulp vragen én aanvaarden is helemaal niet zwak. Het is juist slim, want zo kom je verder. Zet het licht dus op groen en schakel hulp in!

Ik kan je helpen!

Met mijn bedrijf Radixize heb ik een aanpak gerealiseerd waarmee ik jou én andere therapeuten op een positieve manier laat groeien. Graag kijk ik met je mee hoe ik ook jouw therapiepraktijk tot bloei breng. Mijn doel is om jou te helpen om een betere balans te vinden met je werk in de praktijk en de vergoedingen en inkomsten die hiertegenover staan. Om dit voor elkaar te krijgen, geef ik je bedrijfstechnische adviezen, adviezen met betrekking tot je verdienmodel en adviezen met betrekking tot marketing. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat je de tijd die jij doorgaans kwijt bent aan het wegwerken van enorme stapels administratie anders kunt indelen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen voor meer structuur en een betere planning. Zo kom je meer toe aan waar het om draait: het helpen van (meer!) mensen.

Een goede vindbaarheid

Daarnaast help ik je ook op het vlak van communicatie en netwerken. Immers: het is de bedoeling dat mensen gemakkelijk de weg naar jou en jouw therapiepraktijk (blijven) vinden. Hiervoor is het bijvoorbeeld belangrijk dat jij een mooie, overzichtelijke site hebt, en dat jij contacten aanboort én vasthoudt met professionals die naar jou kunnen doorverwijzen. We kunnen natuurlijk niet met dit alles aan de slag vóórdat we eerst een uitgebreide sparringsessie hebben gehad. Tijdens dit gesprek leg ik jou verschillende vragen voor om jou en je praktijk beter te leren kennen. Ik stel je bijvoorbeeld vragen als ‘Waarom ben je actief in dit vakgebied?’, ‘Hoe ziet jouw werkweek eruit?’, ‘Waar wil je over twee jaar zijn?’ en ‘Waar is nog verbetering mogelijk?’ Natuurlijk staan we uitgebreid stil bij jouw doelen. Meer afspraken met cliënten in je agenda? Minder administratieve rompslomp? Je behandelingenpakket uitbreiden zodat je mensen meer kunt bieden (bijvoorbeeld door het aanbieden van fysische vasculaire therapie)? Meer inkomsten? Wees niet te bescheiden: het is allemaal mogelijk!

Meer over mij!

Vanuit een continu proces van willen groeien, leren en ontdekken bouwde ik mijn expertise op in de automotive-sector. Hier merkte ik hoe motiverend het is om bedrijven te helpen met groei, wat ik onder andere deed door het opzetten van effectieve marketingactiviteiten, efficiëntere processen en inkoop en verkoopstrategieën. Dankzij deze activiteiten werden de resultaten beter. Dit smaakte naar meer! Ik wilde meer mensen begeleiden op het proces naar groei. Speciaal voor therapeuten en zorgcentra heb ik Radixize ontwikkeld. Goed om te weten: of je nou chiropractor, voedingsdeskundige, fysiotherapeut of orthomoleculair therapeut bent: het maakt niet uit welk specialisme je hebt. Ook is het niet belangrijk of je diensten worden vergoed door de zorgverzekeraars. Zet het licht op groen en schakel mijn hulp in!

– Karin van den Berg

Radixize

Therapeut-Lisse